Мельба
Мельба :
Мельба – пізньолітній сорт яблуні канадського походження, отриманий в 1898 році в штаті Оттава на центральній дослідній станції через вільне запилення насіння іншого канадського сорту – Мекінтош (Макінтош, McIntosh). Новий сорт було названо на честь всесвітньо відомої в ті часи оперної співачки, австралійки Неллі Мельби.
ПЛОДИ: яблуні Мельба досить великі, середнього або більшого розміру (середня вага одного яблука 120-140 г, але може досягати 200 г). Яблука сплощені, круглої або кругло-конічної форми, з найбільшим діаметром в основі, ребристість виражена слабко. Шкірка на плодах щільна, але не груба, а ніжна, гладка, трохи масляниста, покрита восковим нальотом блідо-білого кольору. Основний колір плодів світло-зелений, в дозрілому стані білувато-жовтий, покровна фарбування виражена яскраво-червоним смугастим рум’янцем, що займає близько половини поверхні яблука. М’якість цієї яблуні дуже ніжна, соковита, білосніжного кольору, з привабливим кондитерським ароматом і відмінним кисло-солодким смаком. Плоди добре підходять для приготування соків, компотів, джемів і повідла. Крім того, порівняно з іншими літніми сортами, плоди Мельби добре переносять транспортування, тому їх часто вирощують спеціально для продажу. У даному сорту високі показники скороплодності.
ЧАС ПЛОДОНОШЕННЯ: II- III декада серпня. У прохолодне літо збір може тривати до середини вересня. При зберіганні в холодильнику недозрілі яблука можуть залишатися свіжими до листопада. А якщо плоди зірвати трохи недозрілими, то їх можна зберігати в прохолодних умовах до січня.
Продано
Розділ | |
Сорт | Мельба |
Подвой | |
Примітка | Літній |